Telefon E-mail

O nama

O nama
Goran Šutalo
osnivač i vlasnik Color Grupe
U sastavu Color Grupe posluje pet poduzeća koja su u vlasništvu obitelji Šutalo. Goran Šutalo osnovao je obrt 1984. te je kao obrtnik krenuo u usvajanje proizvodnje koja se do danas uspješno razvija. Uz stalno širenje lepeze proizvoda, osvajanje novih tržišta i uz postepen razvoje poslovanja u proizvodnji komplementarnim djelatnostima, u periodu od preko 30 godina iz obrta stvorena je grupacija Europskog renomea. Danas je g. Šutalo na čelu svojih tvrtki, osnivač i član društava i to firmi: Color emajl d.o.o., Color trgovina d.o.o. (čiji je član društva također njegova kći gđica Matea Šutalo), Color fire GmbH, Color transport d.o.o. te novootvorene tvrtke; Vinota d.o.o., s kojom se Goran Šutalo planira odvažiti u turističke, hotelijerske te uslužne djelatnosti.

Svoje znanje i vještine u uspješnom vođenju proizvodnje prenio je i na svog sina Josipa, koji je danas vlasnik uspješne tvrtke Ember kamin d.o.o. za proizvodnju luksuznih kamina, namijenjenih isključivo za specijalizirane trgovine europskih tržišta. Više o brandu Ember kamin.

Color trgovina, tvrtka pod vodstvom Matee Šutalo, sa asortimanom DIY trgovina, generalni je zastupnik proizvoda Color Emajla i Ember kamina za hrvatsko tržište. Više o Color trgovini.

Color Grupa zapošljava 580 radnika, što je u današnje vrijeme, a i općenito, veliki uspjeh. Od 580 radnika 5 radnika je u Color Grupi 25 godina, 8 radnika 20 godina, 48 radnika 15 godina, 158 radnika 10 godina – što govori o povjerenju radnika u poslodavca, te o uzajamnom poštovanju i korektnom odnosu rada i kapitala. Tvrtka Color Emajl bavi se proizvodnjom samostojećih i ugradbenih kamina, te dimovodnih elemenata. Sjedište tvrke je u srcu Slavonije u Požegi, točnije u mjestu Alaginci gdje se nalazi proizvodnja. Color Emajl vodeći je europski proizvođač čeličnih bojanih dimovodnih elemenata i jedan od većih proizvođača čeličnih samostojećih i ugradbenih kamina više te srednje cijenovne razine. Proizvodi se plasiraju na tržište Europske Unije, najvećim dijelom u Njemačku, Francusku, Skandinaviju, Austriju, Italiju, a i izvan granica EU – Južnu Koreju, Izrael i dr. Udio proizvodnje dimovodnih elemenata je 55%, a proizvodnje kamina 45%. 
Misija
Postizanje potpunog zadovoljstva korisnika s našim visoko kvalitetnim proizvodima i uslugama. Konstantno poboljšanje kvalitete proizvoda i usluga s ciljem postizanja potpune konkurentnosti na tržištu. Usvajanje i razvoj novih proizvoda i usluga uz primjenu najnovije tehnologije, kao temelj za napredak u proizvodnji kamina i domovodnih elemenata. Konstantno težiti ka izgradnji novih objekata za proizvodnju i skladištenje s modernizacijom postojećeg. Održavati pozitivnu sliku i odnos sa zajednicom i javnosti.
Vizija
Biti lider proizvodnje u Hrvatskoj i Srednjoj Europi kroz kvalitetu proizvoda, pravovremene isporuke i kvalitetno, stabilno i dugoročno razvijanje tvrtke kroz korištenje najnovijih i najefikasnijih tehnologija i opreme. Naš pristup prema klijentima biti će povjereniji. Bit ćemo kreativniji i poduzetniji. Želimo izgraditi pozitivan odnos s kupcima i razviti rješenja koja našim korisnicima trebaju. Izgradnja uspješnog branda koji će biti prepoznatljiv na Hrvatskom i međunarodnom tržištu.
Strateški ciljevi Color Emajla
 • postati europski broj 1 proizvođač kamina i dimovodnih elemenata
 • postati najpoželjnijim poslodavcem
 • primjena inovativnih ideja
 • razviti stabilan brand
 • povećati prodaju
 • povećati udio na tržištu
 • povećati vjernost kupaca
 • konstantno unaprjeđivati kvalitetu proizvoda i usluga
Proizvodi
Naši kamini na drva proizvodi su vrhunske kvalitete i suvremenog dizajna, napravljeni da godinama griju Vaše domove i uljepšavaju Vaš prostor. Dizajn kamina nije kratkotrajan i pomodan, već dizajniran kako bi godinama zadržao svoju atraktivnost i uklopio se u svaki prostor. Više od 30 godine proizvodnje dimovodnih cijevi, i više od 10 godina proizvodnje kamina, sa nanizanim brojnim uspjesima na polju dizajna i kvalitete, osigurava veliku i konstantnu potražnju tržišta za našim proizvodima.
Timeline
 • Početak uspješne priče

  Osnivanje Color Emajl d.o.o.

  1984. - Goran Šutalo otvara obrt za servis kućanskih aparata u garaži svoga oca.

 • Osnivanje tvrtke

  Color Emajl d.o.o. zaposlenici

  1988. – Goran Šutalo osniva tvrtku Color Emajl. Započinje sa emajliranjem i zapošljava 10 osoba.

 • Otvaranje prve trgovine

  1991.- Otvaranje prve trgovine Color Emajla u ulici Stjepana Radića, Požega.

 • Početak proizvodnje dimovodnih cijevi

  Početak proizvodnje dimovodnih cijevi

  1996. – Započinje sa proizvodnjom dimovodnih cijevi pod tvrtkom Color Emajl

 • Prvo izlaganje proizvoda

  Prvo izlaganje proizvoda

  1997. - prvo izlaganje dimovodnih proizvoda tvrtke Color Emajl na Zagrebačkom velesajmu. Na slici direktor Goran Šutalo sa djelatnicama.

 • Izvoz dimovodnih cijevi

  1997. – prvi izvoz dimovodnih cijevi.

 • Početak proizvodnje kamina

  Početak proizvodnje kamina

  2003. - započinje sa proizvodnjom kamina od čelika.

 • Otvorenje trgovačkog centra

  Otvorenje trgovačkog centra

  2004. – Otvara svoj prvi veliki trgovački centra u Dubrovačkoj ulici, u Požegi.

 • Color trgovina

  Color trgovina

  2007. - kako trgovine postaju sve uspješnije, otvara se nova tvrtka Color trgovina d.o.o., kako bi se razdvojila djelatnost trgovine od djelatnosti proizvodnje Color Emajla.

 • Color Fire GmbH

  2008. – Otvara se tvrtka Color fire GmbH u Njemačkoj, kako bi se olakšala suradnja sa inozemnim kupcima.

 • Color transport

  Color transport

  2013. - Otvara se tvrtka Color transport d.o.o., u čijem je vlasništvu 15 tegljača koje tvrtka Color Emajl najvećim djelom koristi za transport svoje robe svojim inozemnim kupcima.

 • Štand Color Emajla, ISH 2017.

  Štand Color Emajla, ISH 2017

  2017. – tvrtka Color Emajl je redovan izlagač na ISH sajmu,najvažnijem sajmu HVAC industrije, na kojem svaki put predstavlja nove proizvode kojima privlači veliki broj zainteresiranih poslovnih partnera.

 • Proizvodni pogon u Alagincima, Požega

  Color transport

  2017. - danas tvrtka Color Emajl zapošljava 377 zaposlenika, dok cijela grupacija zapošljava preko 560 osoba.