Telefon E-mail

O nama

O nama
Goran Šutalo
osnivač i vlasnik Color Grupe
U sastavu Color Grupe posluje pet poduzeća koja su u vlasništvu obitelji Šutalo. Goran Šutalo osnovao je obrt 1984. te je kao obrtnik započeo s proizvodnjom koja se do danas uspješno razvija. Uz stalno širenje lepeze proizvoda, osvajanje novih tržišta i postupni razvoj poslovanja u proizvodnji komplementarnim djelatnostima, u razdoblju duljem od 30 godina iz obrta se razvila grupacija europskog ugleda. Danas je Goran Šutalo na čelu svojih tvrtki, osnivač i član društava, i to tvrtki: Color Emajl d.o.o., Color trgovina d.o.o. (čiji je član društva i njegova kći Matea Šutalo), Color fire GmbH, Color transport d.o.o. te novootvorene tvrtke Vinota d.o.o. s kojom se planira upustiti u turističke, hotelijerske te uslužne djelatnosti.

Color trgovina, tvrtka pod vodstvom Matee Šutalo, s asortimanom DIY trgovina, generalni je zastupnik proizvoda Color Emajla i Ember kamina za hrvatsko tržište. Više o Color trgovini

Color Grupa zapošljava 580 radnika, što je iznimno velik uspjeh. Od 580 radnika 5 radnika zaposleno je u Color Grupi 25 godina, 8 radnika 20 godina, 48 radnika 15 godina, 158 radnika 10 godina – što govori o povjerenju radnika u poslodavca te o uzajamnom poštovanju i korektnom odnosu u sferi rada i kapitala. Tvrtka Color Emajl bavi se proizvodnjom samostojećih i ugradbenih kamina te dimovodnih elemenata. Sjedište je tvrtke u srcu Slavonije u Požegi, točnije u Alagincima gdje se nalazi proizvodnja. Color Emajl vodeći je europski proizvođač čeličnih bojenih dimovodnih elemenata i jedan od većih proizvođača čeličnih samostojećih i ugradbenih kamina više i srednje cjenovne razine. Proizvodi se plasiraju na tržište Europske unije, najvećim dijelom u Njemačku, Francusku, Skandinaviju, Austriju i Italiju, ali i izvan granica EU-a – u Južnu Koreju, Izrael i dr. Udio je proizvodnje dimovodnih elemenata 55%, a proizvodnje kamina 45%.
Misija
Postizanje potpunog zadovoljstva korisnika našim visokokvalitetnim proizvodima i uslugama. Kontinuirano poboljšavanje kvalitete proizvoda i usluga s ciljem postizanja potpune konkurentnosti na tržištu. Usvajanje i razvoj novih proizvoda i usluga uz primjenu najnovije tehnologije kao temelja za napredak u proizvodnji kamina i domovodnih elemenata. Konstantno težiti izgradnji novih objekata za proizvodnju i skladištenje s modernizacijom postojećih. Održavati pozitivnu sliku i odnos sa zajednicom i javnošću.
Vizija
Biti lider proizvodnje u Hrvatskoj i Srednjoj Europi uz kvalitetu proizvoda, pravodobne isporuke i kvalitetno, stabilno i dugoročno razvijanje tvrtke primjenom najnovijih i najučinkovitijih tehnologija i opreme. Naš pristup klijentima bit će ispunjen povjerenjem. Bit ćemo kreativniji i poduzetniji. Želimo izgraditi pozitivan odnos s kupcima i razviti rješenja koja našim korisnicima trebaju. Izgradnja uspješnog branda koji će biti prepoznatljiv na hrvatskom i međunarodnom tržištu.
Strateški ciljevi Color Emajla
 • postati vodeći europski proizvođač kamina i dimovodnih elemenata
 • postati najpoželjnijim poslodavcem
 • primjena inovativnih ideja
 • razviti stabilan brand
 • povećati prodaju
 • povećati udio na tržištu
 • povećati vjernost kupaca
 • neprekidno unaprjeđivati kvalitetu proizvoda i usluga.
Proizvodi
Naši kamini na drva proizvodi su vrhunske kvalitete i suvremenog dizajna, proizvedeni da godinama griju vaše domove i uljepšavaju vaš prostor. Dizajn kamina nije kratkotrajan i pomodan, nego osmišljen da bi godinama zadržao svoju atraktivnost i uklopio se u svaki prostor. Više od 30 godine proizvodnje dimovodnih cijevi i više od 10 godina proizvodnje kamina s mnogobrojnim uspjesima na polju dizajna i kvalitete osigurava veliku i stalnu potražnju tržišta za našim proizvodima.
Timeline
 • Početak uspješne priče

  Osnivanje Color Emajl d.o.o.

  1984. - Goran Šutalo otvara obrt za servis kućanskih aparata u garaži svoga oca.

 • Osnivanje tvrtke

  Color Emajl d.o.o. zaposlenici

  1988. – Goran Šutalo osniva tvrtku Color Emajl. Započinje s emajliranjem i zapošljava 10 osoba.

 • Otvaranje prve trgovine

  1991. - Otvaranje prve trgovine Color Emajla u ulici Stjepana Radića, Požega.

 • Početak proizvodnje dimovodnih cijevi

  Početak proizvodnje dimovodnih cijevi

  1996. – Započinje s proizvodnjom dimovodnih cijevi pod tvrtkom Color Emajl.

 • Prvo izlaganje proizvoda

  Prvo izlaganje proizvoda

  1997. - Prvo izlaganje dimovodnih proizvoda tvrtke Color Emajl na Zagrebačkom velesajmu. Na slici direktor Goran Šutalo s djelatnicama.

 • Izvoz dimovodnih cijevi

  1997. – Prvi izvoz dimovodnih cijevi.

 • Početak proizvodnje kamina

  Početak proizvodnje kamina

  2003. - Započinje s proizvodnjom kamina od čelika.

 • Otvorenje trgovačkog centra

  Otvorenje trgovačkog centra

  2004. – Otvara svoj prvi veliki trgovački centar u Dubrovačkoj ulici u Požegi.

 • Color trgovina

  Color trgovina

  2007. - Kako trgovine postaju sve uspješnije, otvara se nova tvrtka Color trgovina d.o.o. kako bi se razdvojila djelatnost trgovine od djelatnosti proizvodnje Color Emajla.

 • Color Fire GmbH

  2008. – Otvara se tvrtka Color fire GmbH u Njemačkoj kako bi se olakšala suradnja s inozemnim kupcima.

 • Color transport

  Color transport

  2013. - Otvara se tvrtka Color transport d.o.o. u čijem je vlasništvu 15 tegljača koje tvrtka Color Emajl najvećim djelom upotrebljava za transport svoje robe inozemnim kupcima.

 • ISH 2017.

  Štand Color Emajla, ISH 2017

  2017. – Tvrtka Color Emajl redovit je izlagač na ISH sajmu, najvažnijem sajmu HVAC industrije na kojem svaki put predstavlja nove proizvode kojima privlači velik broj zainteresiranih poslovnih partnera.

 • Proizvodni pogon u Alagincima, Požega

  Color transport

  2017. - Tvrtka Color Emajl trenutačno zapošljava 377 radnika, a u cijeloj grupaciji više je od 560 zaposlenih.