Telefon E-mail

Materijali vrhunske kvalitete za najbolji perfomans

Svi naši kamini, u osnovnim izvedbama izrađeni su od čelika, s elementima gusa, inoksa te termobetona, šamota ili vemekulita. Vanjske obloge kamina mogu biti od kamena ili keramike. Obloge od kamena mogu biti ili od kamena serpentina ili vapnenca. Obloge od keramike mogu biti u bijeloj, crnoj ili crvenoj boji, ili u nekoj drugoj boji ili uzorku prema željama kupca.

ČELIK

Kamini od čelika posebno se ističu svojim modernim i inovativnim dizajnom, kojim se s lakoćom uklapaju u svaki interijer. Zbog lakoće rukovanja samim čelikom, takvi kamini mogu biti različitih oblika i kompozicija. Što se tiče kvalitete, Colorovim kaminima od čelika nema premca.
 

GUS

Rost unutar ložišta izrađen je od gusa, materijala koji iznimno dobro zadržava toplinu te je iznimno otporan i uz pravilno održavanje i loženje može vam služiti godinama.
 

INOKS

Ručke naših kamina izrađene su od inoksa, materijala koje slabo provodi toplinu te se ne zagrijava, što osigurava da se vrata kamina mogu otvoriti i usred najintenzivnijeg loženja bez zaštitnih rukavica.
 

UNUTARNJE OBLOGE LOŽIŠTA

Unutarnje obloge ložišta nudimo u izvedbama od termobetona, vermekulita ili šamota.
 
  • TERMOBETON - Posebnost je njegova bijela boja, ima iznimno dobra mehanička svojstva: dulje zadržava toplinu, teži je i otporniji.
  • ŠAMOT - Žućkasto-bež boje, iznimno dobra mehanička svojstva; teži je i otporniji od vermekulita.
  • VERMEKULIT - Žućkasto-bež boje, najbolji izolator, lagan.

VANJSKE OBLOGE KAMINA

Vanjske obloge kamina, koje mogu biti u izvedbi od kamena ili keramike, daju novi vizualni identitet klasičnom kaminu te kamin zasigurno stavljaju u vizualni fokus svake prostorije.

Obloge od kamena dostupne su u izvedbama od kamena serpentina ili vapnenca.

Serpentino je kamen sivkaste boje, a vapnenac bjelkaste boje.
 

Ljepota s otoka Brača - KAMEN VAPNENAC

Vapnenac s otoka BračaOd različitih tipova obloga koje nudimo posebno smo ponosni na izvedbu s kamenom vapnencem. Pitate se zašto? Vapnenac je sedimentna stijena, taložena u moćnim slojevima i debelim naslagama koje tvore velike kamene blokove. Vapnenac je bijele, sivkaste ili žućkaste boje, ovisno o mjestu na kojem se može pronaći. Upravo na jednom od najsunčanijih hrvatskih otoka, otoku Braču, može se pronaći vapnenac izrazito bijele boje, što ga čini iznimno zanimljivim građevinskim materijalom koji je tražen i izvan granica Hrvatske. Tvrtka Color Emajl jedini je proizvođač kamina koji se u proizvodnji kamina koristi vapnencem s otoka Brača, što daje dodatnu vrijednost i jedinstvenost Colorovim kaminima.
Vapnenac s otoka Brača Vapnenac s otoka Brača upotrijebljen je kao građevinski materijal i u gradnji mnogih znamenitih svjetskih građevina, kao što su Dioklecijanova palača u Splitu, ali i najpoznatija zgrada svijeta – Bijela kuća, dom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država u glavnom gradu Washingtonu.

Odabirom Colorova kamina s oblogom od kamena vapnenca u svoj ćete prostor unijeti dašak univerzalno prepoznatljive klasike i elegancije.